Endre Dóra író, rendező

Hazai és nemzetközi tanulmányai idején, és azt követően is sokat dolgozott külföldön, ahol megbecsülik munkáit.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Vonzalmát a művészetekhez középiskolájára vezeti vissza, ahol nagyon jó irodalomtanára volt. Így sokat járt színházba, számos progresszív előadást látott, melyekben bátorító közeget fedezett fel magának. Színházi és filmrendezői tanulmányait Budapesten, New Yorkban és Firenzében végezte.

 

Az elmúlt időszakban főleg külföldön talált feladatokat: dolgozott reklám- és rövidfilmeken, színházi előadásokon, musicaleken. Vonzza a történetmesélés, a színházban a közvetlenség, a filmkészítésben a hosszas folyamat és az építkezés.

 

 

„Kísérletező művésznek tartom magam, aki szereti a kihívásokat és a különleges projekteket” – állítja magáról. Kitartására a legbüszkébb. Tehetsége mellett talán ennek is köszönheti, hogy egyik musicaljét több színház is műsorára tűzte az Egyesült Államokban: Manhattanben és New Jerseyben. „A tehetség önmagában nagyon keveset ér” – mondja. Úgy véli, az csupán tízszázaléknyit számít az életben. A siker többi részét a szorgalom, a kitartás jelenti: „Én abban vagyok erős” – jelenti ki.

 

Emellett a hozzá hasonló kreatív, kísérletező embereknek azt tanácsolja, hogy „legyenek bátrak, legyenek formabontóak!”

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/endre-dora-iro--rendezo
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.