Farkas Alexandra tudománykommunikátor

Kutatóként és médiaszakemberként úgy látja, néha óriási szakadék tátong a tudományok képviselői és az átlagemberek között.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Az előbbiek remek munkát végeznek, miközben a másik oldal nem érti meg őket, mert nincs, aki eredményeiket értő módon elmagyarázná számukra. Ezt felismerve gondolja úgy, hogy szükség van olyan emberekre, akik mindkét oldalt megértik és hidat tudnak képezni közöttük. Ez azért is fontos lehet, hogy ne terjedhessenek el áltudományos nézetek.

 

Korábban az ELTE Környezettudományi Doktori Iskolájában, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetében környezet- és légköroptikai jelenségek kutatásával foglalkozott. Az ökológiai fénycsapdákat vizsgálta, azokat a módszereket kereste, amelyekkel csökkenteni lehet a mesterséges fények vonzó hatását, mivel az számos rovar pusztulását is okozza.

 

 

Ma már tudománykommunikációval foglalkozik, hogy segítse a kutatókat tudományos munkásságának bemutatásában. Többek között Hatodik hullám címmel az Élet és Tudomány című folyóiratban vezet rovatot. Büszke arra, hogy mert váltani: úgy érezte, hogy kutatóként hosszútávon nem tud elköteleződni egyetlen téma mellett sem, a tudománykommunikációban viszont élvezheti a sokszínűséget, és azt, hogy a Szent István Egyetem Médiaközpontjának tartalommenedzsereként segítheti az embereket a tudomány megismertetésében, megértésben.

 

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/farkas-alexandra-tudomanykommunikator
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.