Farkas Zsolt népzenész, pedagógus

A 100 tagú cigányzenekar brácsása, az egyetlen roma származású zenész Magyarországon, akinek népzenei végzettségről diplomája van.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Zenész dinasztiából származik, általános iskola harmadik osztályától tanul zenét. 14 évesen a 100 tagú cigányzenekar szólamvezető brácsása, Horovácz Zoltán vette szárnyai alá, ő lett a tanára. 16 évesen már meg is hívták a zenekarba, brácsásnak, és azóta is az együttes állandó tagjának számít. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult népi brácsát, s ma ő az egyetlen roma származású zenész Magyarországon, akinek népzenei végzettségről diplomája van.

 

 

A brácsa a népzenében, illetve a cigányzenében kísérő funkciót tölt be, ezért is nagyon fontos, hogy csapatban dolgozzon az ember – vallja. Tudja, hogy egyedül is lehet gyakorolni, sőt kell is, de „ami a legfontosabb, a zenekarban való együtt játszás”.

 

Ahogy visszaemlékezik múltjára, utólag már látja, hogy az az idő, amit más szórakozással töltött el, addig ő gyakorolt, hogy igazi muzsikus váljon belőle. „A folyamatos munka a fontos, hogy elérjük a céljainkat” – tanácsolja másoknak is.

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/farkas-zsolt-nepzenesz--pedagogus
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.