Kiss Márton zongoraművész

Ötéves korában kezdett zeneiskolában zongorázni, és bár közben kipróbálta a kürtöt, a dobot, a furulyát, de a zongora végig megmaradt fő hangszerének.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

A zene szeretetét nem volt nehéz ellesni kürtművész édesapjától és fuvolaművész édesanyjától. Tizenegy éves ifjú tehetségként már felvették a Grazi Zeneművészeti Egyetemre, és miután érettségi után Grazba költözött, mesterdiplomáját is ott szerezte meg.

 

Gyerekkorában még úgy gondolta, hogy ha nem jön be a zenei pálya, akkor sportújságíró lesz. Zongoraművész–zongoratanár lett, de a sporttól nem szakadt el: megyei futballistaként kergeti a labdát, sőt, ha marad még ideje, kosárlabda-játékvezetőként is tevékenykedik.

 

 

Bevallása szerint az életben sokkal több második helyezést ért el, mint elsőt, amit egyáltalán nem bán. Ha nem így lett volna, nem tett volna annyit a tehetsége kibontakoztatásáért – vallja be őszintén.

 

Sajátos összefüggést lát zongora- és sportszeretete között. Egy zongoraművész magányos farkas, hiszen sokat kell egyedül gyakorolnia, fellépésekre utaznia, a sportban viszont csapatban kell játszania, gondolkodnia, a kettő pedig remekül kiegészíti egymást.

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/kiss-marton-zongoramuvesz
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.