Nem elég a tehetség, kell a megfelelő támogató közeg is a sikerhez!

A tehetség mindig is nagy jelentőséggel bírt, napjainkban pedig különösen hangsúlyossá vált!
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy önmagában a tehetség nem hasznosul, kell aki felfedezi, majd megteremti a támogató környezetet, hogy kibontakozhasson, gyümölcsözni tudjon! Több évtizedes kutatások bizonyítják ma már, hogy a tehetség mellett legalább akkora jelentőséggel bír a megfelelő oktatás és persze a szorgalom.

 

 A Neumann János Egyetem ennek szellemében végzi széles körű tehetséggondozói munkáját. Intézményünk lehetőséget teremt arra, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók az egyetemi oktatás mellett minőségi szakmai képzésben részesüljenek illetve bekapcsolódhassanak a tanszékeken folyó kutatásokba, fejlesztésekbe.

 

Hallgatóink közül többen Köztársasági vagy MNB kiválósági ösztöndíjat érdemeltek ki illetve a Gazdaságtudományi Karunk hallgatói részére hoztuk létre az NJE GTK ECO ösztöndíjprogramunkat. Sikeresen működik a mentorhálózatunk is, így ha a hallgatók szeretnének többet kihozni magukból a lehetőség adott. A Talentum Program tapasztalatait tekintve pedig a tehetséggondozásnak nagy szerepe van a lemorzsolódás csökkentésében is. Rendkívül büszkék vagyunk járműépítő csapatainkra, akik nem csak hazai versenyeken, hanem külföldön is, nem ritkán világhírű egyetemek hallgatóit maguk mögé utasítva érnek el évről-évre jobb helyezést!

 

A MegaLux-szal évek óta kiemelkedő eredményeket érünk el az elektromos autók nemzetközi versenyein. Legutóbb a Belgiumban megrendezett European Solar Challenge-en a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai karának oktatói és hallgatói által épített jármű összesen 878 kilométert tett meg 24 óra alatt, kizárólag elektromos meghajtással, ezzel megszerezve az előkelő harmadik helyet. Motorépítőink is kiemelkedőek. 2018 októberében a Kenji Racing team motorja lett kategóriájában a legkönnyebb és a második leggyorsabb jármű. Magyarországról egyébként, egyedüli csapatként Egyetemünk motorépítőinek sikerült kijutnia a megmérettetésre. Hallgatóink és egyetemünk sikereihez meggyőződésem, hogy nagyban hozzájárul a duális képzés is, melynek intézményünk a zászlóshajója! Partnereink köre egyre bővül, ezzel is igazolván az általunk megfogalmazott oktatási módszer sikerét!

 

Nagy örömmel fogadjuk a Neumann János Egyetemen a TALENTn  Tehetségfórumot és a tehetséges fiatalokat! Külön öröm számomra, hogy bemutatkozhatnak egyetemünk kiváló hallgatói, s velük együtt egyetemünk is, ahol továbbra is azon dolgozunk majd, hogy megteremtsük a támogató közeget!

 

Finta Zita

kancellár

Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/nem-eleg-a-tehetseg--kell-a-megfelelo-tamogato-kozeg-is-a-sikerhez-
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.