Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter mentori gondolatai

A tehetség megtalálásának kulcsa a figyelem: legyünk képesek odafigyelni arra, akikkel foglalkozunk.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Amikor a tehetséggondozó szakemberek találkoznak egy fiatallal, találják meg benne azt, amiben különösen jó, majd tudják motiválni. Erre hívja fel a figyelmet a miniszter, aki kiemeli a Nemzeti Tehetség Program jelentőségét, mely egyedülálló a világon.

E kezdeményezéshez az állam évente 3,6 milliárd forint támogatást nyújt. A program által meghirdetett pályázatok célja a tehetséges fiatalok elérése és támogatása. Eddig már több mint 14 ezer projekt esetében született támogatói döntés, évente 350 ezer fiatal felkarolására van lehetőség., többek között tanulmányi versenyek szervezése, tehetséggondozó műhelyek segítése, egyéni ösztöndíjak révén. A programot a személyi jövedelemadó 1 százalékával is lehet támogatni.

A hétköznapok során Novák Katalin gyakran találkozik tehetségek egyéni történeteivel, így a programot személyesen is nagy sikerként élheti meg.

A miniszter három gyermekéről is szól – a legnagyobb már szinte felnőtt –, akikben felfedezte a bennük rejlő tehetséget: „Ez számomra a legnagyobb büszkeség és boldogság” – említi.

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/novak-katalin-csaladokert-felelos-tarca-nelkuli-miniszter-mentori-gondolatai
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.