Oláh Julianna pszichológus, adattudós

Azt kutatja, hogy mesterséges intelligenciával hogyan lehet megoldani egyes pszichiátriai betegségek diagnosztikáját.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Családjában többen is együtt élnek lelki, mentális nehézségekkel, és tehetetlennek érezte magát a jelenségekkel szemben. Valójában ez adott nagy motivációs erőt, úgy érezte, ez ellen küzdeni kell.

 

A King’s College London klinikai pszichológia mesterképzésének volt a hallgatója, PhD-jét a mesterséges intelligencia és a Big Data alkalmazásáról írta. Jelenleg online pszichológiai szolgáltatásokat kliensekkel összekötő céget vezet, emellett Angliában azt kutatja, hogy mesterséges intelligenciával miként lehet beszéd alapon bizonyos pszichiátriai betegségek diagnosztikáját megoldani.

 

 

Gondnak tartja, hogy a mentális betegségek értékelése szubjektív, nincsenek objektív markerek arra, hogy valaki milyen diagnosztikai kategóriába tartozik. Ráadásul az értékelés offline módon, energia- és időigényesen történik, miközben a beszédben vannak olyan jelek, amelyek jól köthetők pszichiátriai tünetekhez. „A kutatás már eljutott oda, hogy a beszédből kivonjunk olyan markereket, amelyek alapján adott betegségre vagy későbbi betegségek kialakulására lehet következtetni.”

 

Úgy látja, hogy a sikerek, nem egyénekhez, hanem közösségekhez kötődnek. Azt tanácsolja, hogy ne a személyes sikerre törekedjünk, ne karriert akarjunk elérni, hanem olyan pozitív hatást, amely előre viszi a világot.

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/olah-julianna-pszichologus--adattudos-
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.