Ravasz András feltaláló

Találmánya a látássérültek olvasását elősegítő Braille Comfort Pack.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Amikor ifjú korában egy elektromérnök a lakásukban megjavított valamit, édesanyja beajánlotta hozzá őt, aki mentorává vált, és sok mindenre megtanította.

 

Nagy találmánya a Braille Comfort Pack, mely megadja a vakoknak azt a lehetőséget, hogy szinte ugyanúgy tudjanak könyveket olvasni, mint a látók. Ha egy nem látó ember belehelyez egy hagyományos könyvet ebbe a terminálba, az a könyvek betűit átalakítja a vakok által használt, pontokból álló Braille-írásmódba, így az eszköz segítségével már bármilyen könyvet el tud olvasni.

 

 

A cél és az elv már korábban megfogalmazódott benne, de legelső prototípus még egész másként működött, mint a mai készülék – vallja be. Sok-sok kísérletbe és álmatlan éjszakába telt, amíg a rendszer elnyerte mai formáját. Nagy örömöt jelentett számára, amikor elkezdett tökéletesen működni az általa kialakított rendszer.

 

„Sokat jelent a tehetség, de semmit nem számít kemény munka nélkül” – mondja, hozzátéve, hogy legalább négyezer–ötezer órát dolgozott a találmányán, míg meg lett az eredménye.

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/ravasz-andras-feltalalo
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.