Piricz Mihály és Piricz Tamás alapítók, Colony Robotics

Olyan robotokat fejlesztenek, amelyek építkezéseken lehetnek hasznosak – és egyszer talán a Marson is.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

„Számomra a robotok azért nagyon fontosak, mert amikor rájuk nézek, akkor az emberi innovációt, a mérnökök közös munkájának gyümölcsét látom bennük” – fogalmaz Piricz Tamás, hozzátéve: benne és testvérében is megvan az alkotóvágy.

 

Ketten együtt alapították Colony Robotics nevű vállalkozásukat. Olyan robotrendszereket fejlesztenek, amelyek földön guruló teherhordó robotokból, s az őket koordináló és térképező drónokból állnak. E rendszerek önállóan tudnak anyagokat szállítani építkezéseken.

 

 

Bár az általuk tervezett mobilrobotokat elsősorban az építőiparban kívánják hasznosítani, már arra is gondolnak, hogy idővel, a Mars meghódítása során is hasznosak lehetnek.

 

Mihály ifjúkorára emlékezve említi: amikor a „tesó” egy alkalommal kitalált valamit, az ugyan még teljesen használhatatlan volt, ám mégis megváltoztatta gondolkodását: rájött arra, hogy az ember sorsa a saját kezében van, mert képes irányítani, dönteni. A vállalkozásban ő inkább a stratégiai, üzleti tervezést kedveli jobban, amikor elmerülhet a jövőben. Tamás, akinek „szíve csücske” a robotika, olykor egész éjjel is a garázsban szerel…

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/piricz-mihaly-es-piricz-tamas-alapitok--colony-robotics
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.