Szép Marcell a dFarm alapítója és ügyvezetője

Adatok mentén meg lehet érteni az egész világot – vallja a cégalapító mérnök, aki az adatok megismertetésével szeretne segíteni a szakembereknek.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Egyszer egy agronómus kereste fel, s megkérte őt és vállalkozásának csapatát, hogy mezőgazdasági területére helyezzenek ki egy szenzorhálózatot, és mérjenek különböző paramétereket. Mérték többek között a talaj hőmérsékletét is, így a gazdálkodó tisztában volt azzal, mennyi a talaj és a levegő átlaghőmérséklete. Az adatok segítségével meg tudta határozni, mikor vesse el a vetőmagot, hogy az ne fagyjon el.

 

Szenzor-, műhold- és drónforrások integrálásával, egy szoftverplatformon ő és kollégái elemzéseket, kimutatásokat tudnak végezni, hogy a gazdálkodóknak útmutatást adhassanak mindennapi munkájukhoz, döntéseik meghozatalához.

 

 

A mérnöki tudomány és a digitalizáció hasznosításával szeretné nagyapja gondolatiságát folytatni, aki hitt abban, hogy minden zöldségnek, gyümölcsnek meglehet a maga minősége és értéke. Filozófiája: adatok mentén az egész világot meg lehet érteni. Hiszen már annyi adat gyűlt össze emberekről és gépekről, környezeti és vállalati folyamatokról, hogy ezek alapján fel lehet virágoztatni egy vállalkozást, de akár jobbá tenni egy egész társadalmat is.

 

Számára az jelenti a boldogságot, ha azt látja, hogy egy szakember az ő eszközeik, illetve adataik révén tudott úgy dönteni, hogy azok révén előbbre jutott. Célja, hogy minél több embernek tudjon segíteni a mezőgazdaságban, de akár más ágazatokban tevékenykedőknek is.

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/szep-marcell-a-dfarm-alapitoja-es-ugyvezetoje
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.