Thuróczy Bertalan orvos-biológiai mérnök, író, atléta

Orvostechnikai eszközfejlesztéssel foglalkozik. Eközben könyvet írt arról, miként kellett szembenéznie a halállal.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

A rákóczifalvai fiatalembert 21 évesen rákkal diagnosztizálták. De kemoterápiás kezelései közepette is folytatta tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen.

 

Élete eddigi legnagyobb eredményének azt tartja, hogy teljesen kigyógyult betegségéből. Ehhez szüksége volt rendkívüli akaraterejére, az életben, a tudományban, a sportban, az írásban való hitére. Hosszútávfutásba kezdett, különleges történetét pedig a Futni, hinni, élni című könyvében is összefoglalta. Ebben leírja történetét, azt, hogy – saját szavaival – „egy falusi parasztlegényből” hogyan vált mérnökké, és milyen emberfeletti nehézségekkel kellett megküzdenie a gyermekkori álmaihoz vezető úton.

 

 

Ám pozitív életszemlélete révén is, álmai megvalósulhatnak: orvos-biológiai mérnökként végzett, és van egy saját ötletén alapuló fejlesztése is. Ez a szenzorokkal felszerelt kesztyű, melyben fűtési rendszer van, s az eszköz egy mesterséges intelligencia gépitanuló algoritmus segítségével egyfajta perifériás rendellenességet tud megelőzni.

 

Mottója: Minden perc számít! Próbálja úgy élni az életét, hogy ne legyenek benne elvesztegetett órák, percek, hiszen a legjobban ő tudja, mennyire nagy kincs az egészséges élet, és ezt szeretné hosszú távon fenntartani.

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/thuroczy-bertalan-orvos-biologiai-mernok--iro--atleta?fbclid=IwAR2wPknbqSCZYWzjnQuckg8d_TLeQ1X4ApwsQDtFSF316tuxgdmCsOsEjrQ
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.