Tóth Levente klasszikus ütőhangszerművész

A műfaj királynőjének nevezett hangszeren játszik trióban, zenekarban. Tehetségét, tudását egy tehetségkutató verseny díja is visszaigazolta.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

A budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar ütőhangszeres művésze, emellett a TanBorEn ütőhangszeres kamaraformációban muzsikál. E trióval 2019-ben megnyerte a Virtuózok televíziós komolyzenei tehetségkutató versenyt.

 

A ritmus mindig is nagyon vonzotta, ezért is iratkozott be már ifjú éveiben egy zeneiskolába. Kedvenc hangszere a nagy hangterjedelmű, ötoktávos marimba, amit sokan a műfaj királynőjének is neveznek.

 

 

A művészet számára egy érzelmekkel teli önkifejezési forma, melyben az ember még a saját tudatalattijából is felszínre tud hozni valamit – amit korábban még ő maga sem tudott elképzelni –, és azt be is tudja mutatni a közönségnek.

 

Azokat a kisgyerekeket, akik ütőhangszeren szeretnének megtanulni zenélni, arra biztatja: legyenek bátrak, hallgassanak a szívükre, és ettől őket semmi se tántorítsa el.

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/toth-levente-klasszikus-utohangszermuvesz
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.