Wettstein Annamária politológus hallgató

A London School of Economics hallgatójaként szociálpolitikát tanul, tudását majd Magyarországon szeretné hasznosítani.
Küldd el ismerősödnek ha tetszett Nyomtatás

Nagycsaládban nőtt fel, hatan vannak testvérek, így hamar megtanulta, milyen másokkal együttműködni, valamiről lemondani mások érdekében.

 

Tizenegyedikes korában kezdett el önkénteskedni egy szervezet keretében: hátrányos helyzetű gyerekeknek tartott fejlesztő foglalkozásokat. Amikor felkereste a romatelepeken mélyszegénységben élő fiatalokat, mint mondja, igazán akkor szembesült a Magyarországon meglévő nagy egyenlőtlenségekkel, s valójában ekkor kezdte el érdekelni a szociálpolitika.

 

Úgy látja, hogy egy társadalomban a szolidaritásnak az egyik legfontosabb alapértéknek kell lennie, s ami egy kis közösségben megvalósul, az egy nagyobb közösségben, társadalmi szinten is megvalósulhat, mellyel sokkal produktívabb, sikeresebb nemzetté válhatunk.

 

 

Az érettségit követően sikerrel jelentkezett a London School of Economics egyetemre, melyet szociálpolitikában a legjobbak között tartanak számon a világon. Emellett elnyerte a Stipendium Peregrinum magyar állami ösztöndíjat.

 

„Az a célom, hogy a tudásomat hazahozzam, és itthon kamatoztassam, a magyar társadalomért tehessek, és javára használhassam fel a tudásomat.”

Hirdetés
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/wettstein-annamaria-politologus-hallgato
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.